Miért kell a hűtőszekrénybe vízszűrő?

Miért kell a hűtőszekrénybe vízszűrő?

 

Miért kell a hűtőszekrénybe vízszűrő?

Magyarországon a csapvíz elég jó minőségű, ezért gyakran kérdezik tőlünk, hogy miért kell a hűtőbe vízszűrő?

Azért kell a hűtőszűrő, hogy mindig tiszta, finom vizet fogyaszthassunk.

A csapvíz csöveken keresztül érkezik meg hozzánk. Magyarországon az ivóvízhálózat már elöregedett. Az elhanyagolt, elöregedett ivóvízhálózatokon keletkező csőtörések okoznak vízminőség romlást. Az új lakások vízhálózatra kötése is a vezeték megbontásával jár, ahol szintén szennyező anyagok kerülnek a hálózatba.

Így kerül rozsda és egyéb szennyeződés a vízhálózatba.

A szolgáltatók rendszeres klórozás mellett, rendszeres időközönként karbantartják, öblítik és tisztítják a vízcsőhálózatot klór tartalmú anyagokkal. Ilyenkor tapasztaljuk, hogy a víz zavaros és erősen klóros ízű és szagú.

A rozsdás víz nem finom. A klóros víz sem finom. A csőbe bekerülő szerves és szervetlen szennyeződések pedig nem a szervezetünkbe valók.

A hűtő vízszűrője a víz tisztaságát, minőségét, ízét javítja.

A tapasztalataink szerint a hűtő szűrőt 6 havonta cserélni kell, hogy az ivóvizünk folyamatosan tiszta és finom maradjon.

A vízszolgáltatók is felhívják a figyelmet, hogy a víztisztító készülékek rendszeres, szűrőbetét cseréje fontos, nem elhanyagolható feladat. Ellenkező esetben a szennyezettség okától függetlenül a baktériumok elszaporodását, és így a víz minőségének romlását okozhatja.

A következő cikkünkben arra a kérdésre fogunk válaszolni, hogy pontosan mit szűr ki a vizünkből a hűtő vízszűrője.