Milyen hűtőszekrényhez melyik szűrő használható? Milyen szűrős a hűtőm?

Külső vízszűrő - külső szűrős

Prémium külső hűtőszűrő

A külső (átfolyós) hűtőszűrő elhelyezése
Milyen hosszú legyen a vízcső?
Hogyan rögzítsem a külső hűtőszűrőt?
Hova helyezzem el a külső hűtőszűrőt?

Belső vízszűrő - belső szűrő

Milyen szűrős a hűtőm? Milyen hűtőszekrényhez melyik szűrő használható?

Általában úgy vásárolunk hűtőszekrényt, hogy meghatározunk két-három fontos paramétert, és aztán elveszünk a hatalmas kínálatban. Elindulunk vízszűrős side by side hűtőt vásárolni, mert tiszta, hideg vizet szeretnénk a nap bármely órájában, de azon ritkán gondolkodunk, hogy külső vagy belső szűrős legyen a választott hűtőnk.

Mivel ettől függ, hogy milyen hűtőszűrőt illetve hűtőszűrő betétet használhatunk, szeretnénk segíteni abban, hogy milyen hűtőszekrényhez, melyik szűrő használható.

Attól függően, hogy hol helyezkedik el a szűrő, megkülönböztetünk külső és belső szűrős hűtőszekrényeket.

Külső vízszűrő - külső szűrő

Külső szűrős egy hűtőszekrény, amikor a vízszűrő a hűtőszekrényen kívül helyezkedik el (átfolyós vízszűrő), és a szűrő mindkét oldalán csatlakozik a vízcsővel (1/4", kb. 6,35 mm).

Ebben az esetben megfelelő Önnek a cégünk által forgalmazott FCH10J külső hűtőszűrő, valamint az összes többi külső vízszűrő is.

Előfordulhat, hogy jelenlegi szűrőjének méretei eltérnek az egyéb külső vízszűrő méreteitől, de ha a vízcső mérete azonos (1/4"- 6,35 mm), akkor a vízszűrő megfelelő Önnek! A hűtőszekrények vízcsöve szabvány méretű 1/4" (6,35 mm) minden márkájú hűtőszekrénynél!

Abban az esetben, ha az Ön hűtője külső szűrős, és környezetbarát vagy Európából származó hűtőszűrőt szeretne, akkor a PFCH10J Prémium külső hűtőszűrőnket javasoljuk. A prémium hűtőszűrő ára első alkalommal megegyezik általában a gyári szűrők árával, a csereszűrő betét vásárlása esetén azonban már kedvezőbb áron érhető el. Emellett környezetbarát is. A prémium hűtőszűrőhöz való csereszűrőbetétet ide kattintva találja meg hűtőszűrő webáruházunkban.

A külső (átfolyós) hűtőszűrő elhelyezése:

A külső (átfolyós) szűrőt a vízcsőre kell elhelyezni. Ehhez a vízcsövet egy tetszőleges helyen, egy éles késsel (sniccerrel) merőlegesen el kell vágni.

Milyen hosszú legyen a hűtő vízcsöve?

A vízcső hosszát úgy válassza meg, hogy a szűrő cseréhez a megfelelő mozgástér biztosítva legyen. Valamint a hűtőt is előre lehessen húzni egy esetleges takarítás/meghibásodás esetén (+1-2 méter)!

Hogyan rögzítsem a külső hűtőszűrőt?

A külső (átfolyós) hűtőszűrőket minden esetben falitartóban, függőlegesen kell elhelyezni. Ez alól kivételt csak a PFCH10J Prémium hűtőszűrő képez. A prémium hűtőszűrő kifejlesztésénél ezt a tulajdonságot is figyelembe vettük. 

A fali tartót kizárólag a PFCH10J Prémium hűtőszűrő és a Samsung DA29-10105J hűtőszűrő tartalmazza. Minden más hűtőszekrény vízszűrő estében külön kell megvásárolni az első alkalommal. Fali tartót ide kattintva talál webáruházunkban.

Hova helyezzem el a külső hűtőszűrőt?

Továbbá azt javasolom, hogy a külső hűtőszűrőt könnyen hozzáférhető helyre szereljék fel. Pl. a mosogatószekrénybe, ha a vízleállás ezt lehetővé teszi.

Sajnos sok esetben a hűtő hátulján található a hűtőszűrő rögzítéséhez a szűrőtartó. Ez azonban nem szerencsés több okból kifolólag sem:

-a hűtő háta mögött a készülék működése közben hő keletkezik, így meleg van, a hűtőszűrők maximális üzemi hőmérséklete 38C

-minden 6 hónapban el kell húzni a hűtőt a hűtőszűrő csere esedékességekor

-a hűtő visszahelyezése közben eltörhet a hűtőszűrő háza túl nagy erő kifejtése esetén, hiszen a szűrő a hűtő és a fal közé szorulhat és eltörhet

-amennyiben áthelyezné a hűtőszűrőjét, egy toldó segítségével össze tudja toldani a vízcsövet a hűtő háta mögött, és a vízcső tetszőleges helyen történő elvágásával (éles késsel, pl. sniccerrrel) bárhova áthelyezheti azt a vízcsövön. Vízcső toldót ide kattintva talál webáruházunkban.

Amennyiben a vízleállás a hűtő mögött, ráadásul alul került kialakításra, a szűrőt a hűtőszekérny tetejére javasolom elhelyezni egy elzárócsap beiktatásával a vízszűrő elé. Így lesz könnyű a hűtőszűrő cseréje minden 6. hónapban. Elzárócsapot ide kattintva talál a webáruházunkban.

Ábrán is szemléltetve:

filter do chladnicky blog - Aký filter má moja chladnička

Külső vízszűrő csatlakozási módjai

A külső vízszűrők két módon csatlakoztathatóak a vízcsőhöz: gyorscsatlakozó vagy rögzítő anya segítségével.

Amennyiben az Ön jelenlegi vízszűrője rögzítő anyával csatlakozik a vízcsőhöz, lecserélheti gyorscsatlakozós külső vízszűrőre, ebben az esetben csupán annyi tennivalója van, hogy levágja egyenesre a vízcsövek végeit és csatlakoztatja a szűrőhöz.

A FCH10J külső vízszűrő mindkét csatlakozási lehetőséggel rendelhető. A termék kosárba helyezése előtt a legördülő menü segítségével, kérjük válassza ki a szállítandó szűrőbetét vízcső csatlakozási típusát!

A PFCH10J Prémium külső hűtőszűrő kizárólag a biztonságosabb, rögzítő anyás csatlakozással érhető el. 

A hűtőszekrény vízcsövére bármelyik csatlakozású külső szűrő felszerelhető, ez csak a vízcső-szűrő csatlakozási módját jelenti. 

Én, mint hűtőszűrő szakértő a rögzítő anyás külső hűtőszűrőket javasolom, mert biztonságosabb a kötése és egyszerűbb a szerelése is.

Termékeinkhez magyar nyelvű használati útmutatót mellékelünk, és telefonon is segítségére vagyunk, amennyiben Önnek erre szüksége van!

Ábrán is szemléltetve: rögzítő anyás csatlakozás:

filterdochladnicky-blog - Ktorý filter je možné použiť pre ktorú chladničku

Ábrán is szemléltetve: gyorscsatlakozás:

filterdochladnicky-blog-Push_fit_bluefilterdochladnicky-blog-Inline_im2filterdochladnicky-blog-gyorscsatlakozo

PFCH10J – Prémium külső hűtőszűrő

Abban az esetben, amikor az Ön hűtője külső szűrős, és környezetbarát vagy Európából származó hűtőszűrőt szeretne, akkor a PFCH10J – Prémium külső hűtőszűrő univerzális, többször használatos külső hűtőszekrény vízszűrő, mely teljes mértékben környezetbarát, ideális választás.

A Prémium hűtőszűrő egy külső átfolyós hűtőszűrő, és általában belső szűrős készülék esetén is van lehetőség a használatára. Azonban, fontos tudni, hogy a belső szűrős készülék esetén minden esetben ki kell próbálni, hogy alkalmas lesz-e külső szűrő használatára.

Így kell kipróbálni: ki kell venni a belső szűrőt a készülékből, és ha ebben az állapotban is adagol vizet, akkor használható lesz a prémium szűrővel is.

 

Belső vízszűrő - belső szűrő

Belső (integrált vízszűrős egy hűtőszekrény, amennyiben a vízszűrő a hűtőszekrényen belül vagy a hűtőszekrény lábazatában helyezkedik el. 

Ábrán is szemléltetve a teljesség igénye nélkül:

belso_hutoszekreny_vizszuro

 

Premiovy-chladiaci-filter-1

 

Premiovy-chladiaci-filter2

Premiovy-chladiaci-filter-7.

Premiovy-chladiaci-filter-5

Premiovy-chladiaci-filter-3

 

Premiovy-chladiaci-filter-2

Premiovy-chladiaci-filter-4

Ha kérdése van hűtőszűrőjével kapcsolatban, hívjon bizalommal!